Even voorstellen

Dit ben ik. Marieke Olthof-Wijnja, voedingsdeskundige en sinds kort ook kindervoedingsadviseur. Maar tevens ook moeder van twee heerlijke jongens met wie ik, samen met mijn man, woon in het mooie dorp Zuidhorn. Voeding loopt als een rode draad door mijn leven heen. Het intrigeert me, het is een vijand van me geweest maar nu mijn beste vriend! En dat laatste gelukkig al jaren! Voeding heeft mij ervaren wat voor invloed het kan hebben op je gezondheid, je energie en je gemoedstoestand en uiteraard je gewicht. 

In mijn studententijd heb ik andere keuzes gemaakt qua studierichting, maar een aantal jaren geleden toch de stap genomen en de HBO opleiding tot voedingsdeskundige behaald. Afgelopen jaar (2020) heb ik de opleiding tot kindervoedingsadviseur behaald.

In februari 2017 heb ik mijn eigen voedingspraktijk geopend aan huis; Voedingspraktijk Sano. 

 

 

 

Missie

Mijn doel is om kinderen en volwassenen te helpen om (weer) een gezonde(re) leefstijl te krijgen. Niet een dieet, maar een verandering  in je eetpatroon en leefstijl. Dit zorgt ervoor dat je op een goede, gezonde en normale manier kunt afvallen. zonder dat je weer terugvalt in je oude patroon. Geen jojo-effect, maar een nieuwe leefstijl die je de rest van je leven kunt blijven volhouden. En dat betekent niet dat het makkelijk zal zijn, alle veranderingen zijn moeilijk. Maar op het moment dat de knop om is en je hebt geleerd wat voor keuzes je kan en mag maken en je toch nog kan genieten van een gebakje op een verjaardag, dat is waar het om gaat! Blijven genieten van eten en op een gezond gewicht komen en blijven. Ik geef persoonlijke begeleiding, geen standaard dieet met weekmenu's, maar echt advies op maat. Dat is waar Voedingspraktijk Sano voor staat!

Opleidingen:

HBO Voedingsdeskundige

Kindervoedingsadviseur