· 

Zoete aardappel spinazie quiche

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
450 gr zoete aardappel (in kleine blokjes)
200 gr spinazie
1 rode ui (in halve ringen)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
7 eieren (klutsen)
75 gr feta (verkruimeld)
Peper en zout
1 el Olijfolie

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de zoete aardappelblokjes in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Haal het van het vuur zodra het water kookt.

Verhit een grote koekenpan met de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.

Voeg de aardappeltjes toe aan de pan met ui en knoflook en bak deze op een middelhoog vuur mee.

Voeg nu in een aparte pan beetje bij beetje de spinazie toe en bak deze mee totdat het geslonken is. Breng dit op smaak met peper. Voeg dit toe aan de pan met aardappelen.

Breng de geklutste eieren op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta door de eieren.

Vet een springvorm in (leg bakpapier op de bodem) en verdeel het aardappel-spinazie mengsel in de vorm. Voeg het eimengsel toe en zorg dat het mooi verdeeld/gemengd is.

20 minuten in de oven, maar controleer wel even of het gaar is (Geen 1 oven is hetzelfde)

Warm is de quiche het lekkerst!!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0