· 

gepofte zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 personen:

2 flinke zoete aardappels

40 g parmaham

2 handjes rucola

1 bol mozzarella

2 el balsamico azijn

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Was de zoete aardappels en verpak ze in aluminiumfolie.

Leg ze op een bakplaat en prik er wat gaatjes in met een vork.

Bak de zoete aardappels zo'n 50-60 minuten in de oven. De aardappels zijn gaar wanneer je er gemakkelijk in kunt prikken.

Snijd ondertussen de parmaham in reepjes en bak ze in een koekenpan krokant.

Haal de aardappels uit de oven, snijd ze open en haal de binnenkant een beetje los met een vork.

 

Vul de aardappels met wat rucola, de parmaham en wat plukjes mozzarella (trek uit elkaar met je handen). Sprenkel de balsamiek azijn erover en smullen maar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0