· 

Groente (& fruit) van het seizoen

Waarom zou je meer groente (& fruit) moeten eten van het seizoen?

 

Heel simpel, lees hieronder de voordelen:

  • Het is lekker! Op deze manier varieer je meer met groente & fruit :)
  • Het is beter voor het milieu, omdat ze van lokale teelt afkomstig zijn. De afstand van het transport is korter = minder uitstoot
  • De producten zijn langer vers, vanwege de korte reisafstand en ze behouden zo meer hun vitamines (niet 2 a 3 dagen onderweg in een koelcel)
  • Het scheelt in je portemonnee, de producten zijn relatief goedkoper in het oogstseizoen

 

De seizoen groente: 

 

Herfst: Aardappel, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, broccoli, chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, komkommer, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, paksoi, paprika, pastinaak, pompoen, prei, Raap(steel), radijs, rammanas, rode biet, rode kool, savooikool, snijbonen, spitskool, spinazie, tomaat, ui, veldsla, venkel, waterkers, witlof, witte kool, wortel.

 

Winter: Aardappel, aardpeer, boerenkool, groene selderij, knolselderij, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rode biet, rode kool, savooikool, spruiten, ui, veldsla, waterkers, witlof, witte kool, wortel.

 

Lente: Aardappel, andijvie, asperges, bloemkool, groene selderij, paddenstoelen, paksoi, pompoen, prei, raap, raapsteel, radijs, rode biet, roodlof, spinazie, ui, warmoes, waterkers, wortel, witlof.

  

Zomer: Aardappel, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, doperwt, groene selderij, komkommer, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, paksoi, paprika, peultjes, prei, radijs, rode biet, rode kool, savooikool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaat, tuinbonen, ui, venkel, warmoes, waterkers, wortel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0