· 

Gezonde chocolade pindakaas bites

Ingrediënten 

200 gr cashewnoten (heel fijngehakt)

200 gr zachte dadels (ontpit en in kleine stukjes)

100 gr pindakaas

75 gr kokosmeel

40 ml ahornsiroop

120 gr pure chocolade

½ tl vanille extract

snufje zeezout

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten (behalve de chocolade) in een kom en kneed alles goed door elkaar.

Zorg dat alle ingrediënten goed gekneed zijn en maak hier een bal van.

Rol de bal met een deelroller op een plank (die in de vriezer past) uit tot het een mooie egale plaat is.

Smelt de chocolade au bain marie en schenk de gesmolten chocolade over de pindakaas bodem. Smeer uit met een lepel.

Strooi een snufje zeezout over de chocolade en leg de plaat minimaal 4 uur in de vriezer.

 

Snijd er vervolgens 16 plakjes van.

 

Bewaar de plakjes in een bakje in de vriezer. Je kan ze direct uit de vriezer eten of meenemen in een zakje voor onderweg. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0