· 

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten

400 gr rundergehakt

1 rode paprika (in blokjes)

1 grote ui (gesnipperd)

1 wortel (geraspt)

3 tenen knoflook (uitgeperst)

2 blikken tomatenblokjes

1 blikje tomatenpuree

200 ml rode wijn (ja, echt waar!!)

4 takjes tijm (gerist)

2 takjes rozemarijn (gerist)

1 el olijfolie

Peper (naar smaak)

 

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en bak de uien glazig. Voeg de uitgeperste knoflook en de geraspte wortel bij de ui en bak een minuutje mee op.

In dezelfde pan voeg je de gehakt toe en deze bak je rul. Blus af met wijn.

Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar.

De kruiden kunnen nu worden toegevoegd en roer dit nogmaals goed door elkaar.

Laat de pan een uurtje (zonder deksel!) op laag vuur door pruttelen.

 

 

Serveer met volkoren spaghetti en een frisse salade.

Reactie schrijven

Commentaren: 0