· 

Marokkaanse couscous salade

Ingrediënten voor 3 a 4 personen

225 gr couscous

75 gr kipfilet (in kleine blokjes)

2 teentjes knoflook (uitgeperst)

1 rode paprika (in kleine blokjes)

1 courgette (in kleine blokjes)

1 aubergine (in kleine blokjes)

30 gr ongezouten amandelen (grof gehakt)

2 stengels bosui (in dunne ringen)

2 tl ras el hanout kruiden

1 groentebouillonblokje

 

Bereidingswijze

Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Gebruik daarbij groentebouillon in plaats van water. Voeg ook de helft van de ras el hanout kruiden toe aan de bouillon.

Bestrooi de kipfilet met peper en eventueel zout.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipblokjes op middelhoog vuur mooi bruin en krokant. Haal de kip uit de pan, maar houdt de pan warm.

 

Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan, voeg de rest van de ras el hanout toe en bak de gesneden groente op hoog vuur in een paar minuten net beetgaar.

Bak in de laatste minuut de geperste knoflook mee met de groente. Maak eventueel verder op smaak met wat peper.

 

 

Meng de couscous, kip en groente door elkaar en garneer met de amandelen en bosui.

 

PS: deze keer heb ik gerookte kip gebruikt i.p.v. kipfilet, lekker voor de variatie! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0