· 

Detox...

Ik wilde graag een detox ervaren van 3 dagen met alleen maar sapjes. Ik had daar al zoveel over gelezen en wilde dit zelf ook eens ervaren. Dus sapjes besteld bij Frecious Sjowjuice, keurig ingevroren thuisbezorgd en hoppa thuis de vriezer in. Je krijgt er een duidelijk dagschema bij, veel nuttige informatie en via de mail nog begeleiding. Hoe je je moet voorbereiden en hoe je het 'normale' eten na afloop weer rustig op kan bouwen. Dus al met al een top-product! Complimenten voor Frecious Slowjuice!

 

Gister begonnen...zonder afbouw...dus...een afrader!! Er wordt duidelijk geadviseerd om een aantal dagen voor die tijd al af te bouwen met koffie, suiker, alcohol, tarwe...Maar sukkel die ik ben, daar ben ik niet mee bezig geweest. Ik dacht; dit doe ik wel even, nou, mooi niet dus!

 

De sapjes zijn echt heel goed te doen!! Daar ligt het absoluut niet aan, er zitten echt een paar bij die erg lekker zijn!! Maar rond een uur of 11 kreeg ik al een beetje een zeurende hoofdpijn, tja, hoort erbij. Ik als koffie junkie moet het doen zonder mijn cafeïne shots ;)

 

Maar rond een uur of 2 nam ik wederom een sapje, deze smaakte ook echt heel goed, maar...na een paar minuten kreeg ik kokhals neigingen! Jasses...niet fijn!! Het stond me opeens zo tegen!! En die hoofdpijn die erger werd, jongens...niet niet fijn!!! Uiteindelijk een rijstwafel genomen (stond er ook bij als advies) en toen werd het wat beter. Einde van de middag weer een sapje, maar weer hetzelfde gevoel. Niet dat ik misselijk was, maar wel het kokhals reflex. Uiteindelijk een banaan genomen en dat voelde al beter (ik moest naar kickboksen, uiteraard in de buitenlucht ;))

 

Toen voor mezelf maar besloten dat ik niet de volledige detox ga doen. Ik heb de sapjes in de vriezer, haal er nu elke dag een aantal uit, drink in de ochtend 2 of 3 sapjes en voor de rest eet ik weer. Wel aangepast, anders vind ik het zonde. Dus veel groente en fruit, allemaal licht verteerbaar eten en dit langzaam weer opbouwen naar mijn normale eetpatroon. De sapjes blijf ik bestellen, zo kan ik elke dag 1 of 2 sapjes innemen voor een extra shot aan vitamines en mineralen. Want gezond zijn ze zeker en nogmaals, de meeste zijn ook echt lekker!

 

Nu klinkt mijn verhaal natuurlijk afschrikwekkend...maar dat is niet de bedoeling! Ik heb het heel licht opgevat en niet de juiste voorbereiding getroffen, daarom deel ik mijn verhaal ook met jullie. Het is echt heel heel belangrijk om dit niet te onderschatten! Bereid jezelf goed voor, ook deze instructies krijg je van Frecious Slowjuice, dus je hoeft niks zelf uit te zoeken. En het is ook zeker gezond (als je het op de juiste manier doet!!!) om 1 of 2x per jaar een detox in te lassen. Je lijf reinigt zich, je darmen worden wat schoner en je krijgt een boost van energie. Zeker als je wilt afvallen, is dit een hele mooie instap.

Ik ga het zeker nog een keer proberen, maar dan met de juiste voorbereiding, ik heb mijn lesje wel geleerd! ;)

 

Liefs Marieke

 

PS: na die ene dag was ik 0,7 kg kwijt. Ok, dit was voornamelijk vocht, maar even ter info...Ga je echt door, dan komt je lichaam in de vetverbranding en dan val je wel degelijk meer af dan alleen vocht. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0