· 

Zaterdag 16 maart Vega-roti met pompoen

Ingrediënten:

4-8 roti’s (zie recept)

1 kleine flespompoen (600 g blokjes)

600 g kruimige aardappels

250 g haricots verts (of kouseband)

2 grote uien

3 smaaktomaten

4 knoflooktenen

2 rode pepers

± 3 cm gemberwortel

2 el tomatenpuree

3el garam massala (of kerrie)

4 gekookte eieren

scheut plantaardige olie

 

zout & peper uit de molen

 

Bereiding:

Schil de pompoen en aardappels en snij in dobbelsteentjes. Halveer de boontjes. Snipper de ui, knoflook en rode peper. Rasp de gember. Hak de tomaten in stukjes. Zet twee stoofpannen/hapjespannen op het vuur. Giet in allebei een scheut olie. De bereiding van de pompoen en de aardappels-boontjes kan tegelijkertijd. Pompoen: Fruit de helft van de ui, knoflook en rode peper zachtjes 2 minuten. Doe alle gember plus 1 eetl massala en 1 eetl tomatenpuree erbij en fruit even mee. Nu mogen de pompoenblokjes erbij, fruit al omscheppend een paar minuten mee. Voeg stukjes verse tomaat, zout, peper en 150 ml water toe. Laat met deksel erop 20 minuten sudderen tot de pompoen zacht is, uit elkaar valt tot saus met hier en daar nog een bonkje. Aardappels-boontjes: Fruit de andere helft van de ui, knoflook en rode peper zachtjes 2 minuten. Voeg 2 volle lepels massala en 1 eetl tomatenpuree toe. Nu mogen de aardappels erbij, fruit al omscheppend een paar minuutjes mee. Voeg zout, peper en 300 ml water toe. Laat met deksel erop 10 minuten sudderen, schep dan de boontjes erdoor en geef nog eens 10 minuten tot alles zacht is in een geurige saus. Schep op het laatst de gekookte eieren erdoor en laat even meewarmen.

 

Serveren: Met warme roti’s.

 

Eet lekker!

Reactie schrijven

Commentaren: 0