· 

Woensdag 13 maart Zoete aardappelgnocchi

Dit recept komt uit het kookboek: Het Skinny Six-kookboek van Chickslovefood

 

Ingrediënten (2 personen):

2 zoete aardappels (+/- 500 gr)

1 aubergine

1 broccoli

1 ei

225 gr havermout

2 tenen knoflook

 

Bereiding:

Schil de zoete aardappels en snijd in grove stukken.

 

Zet een pan water op en kook de aardappels in 20 minuten gaar.

Terwijl je aardappels koken snijd je de aubergine en broccoli in stukjes en roosjes.

Breek het ei boven een kommetje en klop het los.

Giet de aardappels af en stamp het met een puree stamper fijn. Laat 15 minuten afkoelen

Doe de havermout in de keukenmachine en maal fijn tot meel.

Doe driekwart van het havermoutmeel bij de puree, en wat peper en zout. Doe de helft van het losgeklopte ei erbij. De rest heb je niet nodig. Roer goed door.

Voeg er eventueel wat meel bij mocht het te plakkerig zijn.

Maak een bal van het mengsel en zet 20 minuten in de koelkast.

Verdeel wat meel over je aanrecht en verdeel de bal in tweeën. Maak er twee lange worsten van en snijd ze in stukjes van ongeveer 1.5 cm. Rol iedere gnocchi nog even door het havermeel.

Zet een pan water met een snuf zout op het vuur en kook de gnocchi in 2 of 3 etappes in 5 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze boven water blijven drijven.

Tegelijkertijd met het koken van de gnocchi bak je de broccoli en aubergine een paar minuten.

Voeg de gnocchi erbij en bak 8 minuten.

 

Eet lekker!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0