· 

Tomatensaus van Rens Kroes

Ingrediënten (4 personen):

1 1/2 kg rijpe romatomaten

3 teentjes knoflook

1 ui

1 el olijfolie

1 tl gedroogde oregano

1 tl gele sambal (optioneel)

zeezout en zwarte peper

paar blaadjes basilicum (optioneel)

 

Bereiding:

Snijd de tomaten, knoflook en ui in heel kleine stukjes, doe de olijfolie in een middelgrote pan en bak de ui in 2 min. op middelhoog vuur.Doe vervolgens de knoflook, oregano, tomaten en eventueel de sambal erbij. Laat de saus 3o min. sudderen. Roer regelmatig met een houten lepel, zo voorkom je dat hij aanbrandt. Zodra de saus dik is geworden, wrijf je hem door een zeef. Doe hem daarna weer terug in de pan en laat hem op een laag vuurtje nog ongeveer 30 min. sudderen. Breng hem op smaak met zout en peper en bestrooi hem eventueel met nog wat klein gesneden basilicumblaadjes.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0