· 

Roti's

Ingrediënten (4 stuks):

250 g zelfrijzend bakmeel

150-175 ml water

1 tl bakpoeder

½ tl zout

 

50 g boter 

 

Bereiding:

Smelt de boter en giet voorzichtig af zonder de witte vlokjes tot je geklaarde boter hebt. Zeef bakmeel, bakpoeder en zout samen boven een kom. Giet er 150 ml water bij en roer door elkaar tot het pakt, zo niet, wat meer water. Het wordt snel te nat, dus niet meteen al het water erbij. Kneed met de hand verder op het (bebloemde) aanrecht tot een zacht, niet-plakkerig deeg. Toch te nat? Iets meer meel. Verdeel in 4 porties en rol er ballen van. Laat die een kwartiertje rusten onder een theedoek of plasticfolie tegen het uitdrogen. Bestrooi aanrecht en deegroller licht met bloem en rol elke bal uit tot ± Ø 20 cm. Het deeg is vrij elastisch en wil steeds terugspringen, maar ga gewoon door en draai het deeg af en toe. Verhit een flinke koekenpan met antiaanbaklaag (zonder vet) op halfhoog vuur. Kwast de roti’s in met boter en bak ze 1-1½ minuut aan elke kant, tot ze droog en gaar zijn. Duw luchtbellen een beetje plat met een spatel. Hou warm onder een theedoek.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0