· 

Maandag 11 maart: Groentecurry

Dit recept komt uit het kookboek: Koken met Karin; het grote zonder zakjes & pakjes kookboek.

 

Ingrediënten (4 personen):

3 volle el rodecurrypasta (zie recept rodecurrypasta)

1/2 bloemkool (of 300 gr roosjes)

300 gr haricots verts

1 rode paprika

200 ml kokosmelk

100 gr ongezouten cashewnoten

sap van 1 limoen

handje verse koriander

3 lente-uitjes

1/2 el komijnzaadjes

1 el suiker

scheutje plantaardige olie

snufje zout

 

Bereiding:

  • Snij de bloemkool in kleine roosjes, de paprika in vierkantjes, de boontjes in 3en.
  • Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de currypasta met suiker 1 minuut tot het lekker gaat ruiken.
  • Giet de kokosmelk erbij.
  • Schep de groente erdoor en laat 10 minuten op middelhoog vuur lekker pruttelen tot de groenten beetgaar zijn, Af en toe roeren. 
  • Snij intussen de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof. Doe in 2 kommetjes. 
  • Rooster de cashewnoten al omscheppend in een droog koekenpannetje tot lichtgekleurd. schep eruit, doe in een kommetje. 
  • Rooster in dezelfde pan de komijnzaadjes al omscheppend kort tot ze gaan geuren. Schep eruit.
  • Proef de curry en voeg naar smaak limoensap, zout en/of suiker toe. Strooi de komijnzaadjes erover.
  • Serveren: Met de kommetjes garneerspul erbij. Lekker met (basmati)rijst en/of papadums.

Eet lekker!

Reactie schrijven

Commentaren: 0