· 

Donderdag 14 maart Chili Sin Carne

Volgens recept van de site van Chickslovefood.

 

Ingrediënten:

1 witte ui

2 tenen knoflook

1 tl chilipoeder

1 tl paprikapoeder

2 tl komijnpoeder (djintan)

250 g vega-gehakt

2 zoete aardappels

400 g tomatenblokjes

150 g mais uit pot

2 bosuien

1 pluk verse platte peterselie

1 avocado

125 g crème fraîche

1 snuf peper en zout

 

1 scheut olie

 

Bereiding:

Schil en snijd de ui in kleine stukjes, pel de tenen knoflook en pers uit.

Verwarm een scheutje olie in een middelgrote pan en doe de ui, de knoflook, het chilipoeder, het paprikapoeder een beetje zout en het komijnzaad erbij.

Fruit op laag vuur zo'n 3 minuten zachtjes aan.

Voeg dan het vega-gehakt toe, zet het vuur 1 minuut wat hoger, zet het vuur daarna weer lager en laat weer enkele minuten pruttelen.

Was ondertussen de zoete aardappel en snijd in stukjes. Je hoeft ze dus niet te schillen.

Voeg de stukjes zoete aardappel toe aan het gehaktmengsel, zet het vuur iets hoger en bak zo'n 5 minuten aan. Blijf goed roeren.

 Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes en mix je dit samen met de peterselie en een snufje peper en zout door de crème fraîche. Zet even weg.

Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe aan de aardappelen, gevolgd door een scheutje water. Laat het geheel zo'n 20 minuten pruttelen.

Schil ondertussen de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Leg even weg.

Roer 2 minuten voor het einde de mais er door.

Schep de chili sin carne op de borden en maak af met een flinke eetlepel crème fraîche en de avocadoparten.

 

Niet pittig genoeg? Bestrooi dan met nog wat chilipoeder!

 

Eet lekker!

Reactie schrijven

Commentaren: 0