· 

Dinsdag 12 maart: Courgettebootjes

Dit recept komt uit het kookboek van Rens Kroes: Powerfood. Het originele recept bevat kipfilet, dit heb ik vervangen door tofu ;)

 

Ingrediënten (4 personen):

400 gr tofu

1 el kokosolie

120 gr zilvervliesrijst

1 bouillonblokje

2 cougettes

1 el olijfolie

2 kleine rode uien

8 grote champignons

1/2 bopsje peterselie

12 blaasjes basilicym

blaadjes van 4 takjes tijm

2 el kerrie

1 tl geelwortel

1 tl loas

2 mespuntjes cayennepeper

3 el tomatensaus 

zeezout en zwarte peper

3 teentjes knoflook

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden, snij de tofu in blokjes. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de tofu op een middelhoog vuurtje een beetje bruin. Goed roeren!

Spoel de rijst af en kook hem in een pannetje met water en het bouillonblokje gaar. Snijd ondertussen de courgettes in 2en, hol ze uit met een lepel, doe het vruchtvlees in een kom en smeer de 4 uitgeholde halve courgettes in met olijfolie. Leg ze in een ovenschaal in de oven en verwarm ze circa 10 min. Snijd vervolgens de uien, champignons, peterselie en basilicum en doe alles in de kom met het courgettevruchtvlees. Voeg daarna de stukjes tofu, de tijm en de specerijen, tomatensaus, zout en peper toe. Knijp als laatste de teentjes knoflook erover uit. Hussel alles goed door elkaar. Haal de uitgeholde courgettes uit de oven en schep de vulling erin. Zet ze vervolgens nog eens 10 min. in de oven. Haal ze er daarna uit en bestrooi ze per halve courgette met 2 el rijst.

 

Eet lekker!

Reactie schrijven

Commentaren: 0